De 13 gemeenten in Zeeland zetten zich in voor een inclusieve samenleving zodat inwoners met een kwetsbaarheid volwaardig kunnen deelnemen aan de maatschappij. Dit doen ze door intensief samen te werken aan transformatieopgaven op de domeinen Preventieve Gezondheid, Jeugdhulp, Sociale Veiligheid en Maatschappelijke ondersteuning. Hiervoor is een gemeentelijke werkstructuur ontwikkeld: de Zeeuwse Samenwerking Sociaal Domein (ZSSD). In samenwerking met de gemeenten, het CZW Bureau en betrokken partners worden de opgaven ontwikkeld, uitgevoerd en gecoördineerd door een programmateam. Vanuit de beleidspijler Beschermd wonen en Opvang is een vacature ontstaan voor een Projectleider Maatschappelijke Opvang.

De 13 Zeeuwse gemeenten werken samen aan de vernieuwing van Beschermd Wonen en Maatschappelijke Opvang. Een belangrijk speerpunt is het verbeteren van de toegang tot opvangvoorzieningen. In 2025 is gekozen voor het model ‘Aanbieders Plus’, waarbij zorgaanbieders de toegang behouden, met extra afspraken over gegevensdeling en monitoring. Daarnaast willen de gemeenten beter zicht op (dreigende) dakloosheid. Daarom nemen zij in april 2026 deel aan de landelijke ETHOS-telling, als basis voor het Zeeuws actieplan dakloosheid. Wil jij hier als projectleider een sleutelrol in spelen? Dan is dit jouw kans.

Over de functie

Als projectleider speel je een centrale rol in de verbetering van de toegang tot Maatschappelijke Opvang en de organisatie van de regionale ETHOS-telling. Je werkt nauw samen met gemeenten, zorgaanbieders en het CZW bureau en zorgt voor goede afstemming en samenwerking. De functie vraagt om sterke projectvaardigheden, verbindend vermogen en affiniteit met het sociaal domein, in het bijzonder met maatschappelijke opvang.

Werkzaamheden

De functie bestaat uit twee belangrijke onderdelen:

1. Implementatie adviezen toegang MO

  • Het uniformeren van de formats voor subsidieaanvragen- en verantwoordingen van de zorgaanbieders.
  • Het maken van aanvullende afspraken met zorgaanbieders over het uitwisselen van gegevens.
  • Het versterken van de aansluiting tussen de gemeentelijke toegang en de maatschappelijke opvang.

2. Regionale coördinator ETHOS-telling

  • Verantwoordelijk voor de praktische organisatie van de ETHOS-telling: het opstellen van een implementatieplan, samenstellen van een overzicht van lokale telorganisaties en hun betrokkenheid bij de telling.
  • Vormen en aansturen van een Zeeuwse werkgroep met lokale coördinatoren en relevante partners. De lokale coördinatoren hebben als belangrijkste taak om de eigen gemeentelijke organisatie en betrokken partners te betrekken bij de telling, met name de afdelingen Toegang, Burgerzaken en Werk & Inkomen.
  • Informeren van de doelgroep over de ETHOS-telling.
  • Organiseren startbijeenkomst en andere informatiesessies voor betrokken partners en coördineren van de teldag.

Jouw profiel

Voor deze functie is minimaal een hbo+/academisch denk- en werkniveau vereist. Je hebt ervaring met complexe samenwerkingen en kennis van gemeentelijke structuren binnen het sociaal domein. Ervaring met opvang, zorg en complexe casuïstiek is een pré.

Je bent een verbinder met analytisch vermogen, schakelt soepel tussen strategisch, tactisch en operationeel niveau en weet belangen te verenigen tot gedragen afspraken. Je communiceert helder, neemt initiatief en blijft flexibel in een dynamische omgeving.

Als ervaren projectleider beschik je over een sterk netwerk in Zeeland en kennis van de sociale kaart. Je hebt affiniteit met dak- en thuisloze mensen, bent politiek-bestuurlijk sensitief en weet partijen te overtuigen en te verbinden. Je organiseert en leidt de twee projecten met oog voor resultaat en samenwerking. Je bent communicatief sterk, zowel mondeling als schriftelijk, en weet effectief te schakelen met verschillende stakeholders.

Opdrachtstructuur

De projectleider werkt in opdracht van de 13 Zeeuwse gemeenten en nauw samen met het CZW bureau. Het ambtelijk opdrachtgeverschap is belegd bij de programmacoördinator beschermd wonen en opvang van de Zeeuwse Samenwerking Sociaal Domein. De functie is organisatorisch ondergebracht bij de uitvoeringsorganisatie van de 13 Zeeuwse gemeenten, het CZW bureau.

Ons aanbod

Het betreft een tijdelijke functie van 1 oktober 2025 t/m 31 december 2026, ingeschaald in schaal 11 (CAO SGO, max. € 6.193,- bij 36 uur). Een tijdelijk dienstverband, detachering en werken op ZZP-basis behoren tot de mogelijkheden.

Je ontvangt een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% van je brutosalaris, te besteden aan o.a. extra verlof, een fiets of reiskostenvergoeding. Thuiswerken is deels mogelijk. Je krijgt een laptop en telefoon (niet bij ZZP).

Solliciteer vóór 4 augustus 2025 via info@czwbureau.nl t.a.v. Monique Hol (HR-adviseur – 06 18 87 92 62). De gesprekken vinden plaats op 12 en 13 augustus bij het CZW bureau in Goes.

Meer informatie

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Theresa Besuijen (beleidsadviseur – 06 40 64 93 32).